Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'atb'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • The Lounge
    • International Forum
    • Modified Vehicle Builds & Special Projects
    • Getting out and about
    • Competing in Land Rovers
    • Tools and Fabrication
    • The Video Shack
  • Tech Archive
    • Land Rover Technical Archive
    • Requests for Part Numbers
  • Vehicles
    • Series Forum
    • Defender Forum
    • Freelander Forum
    • Discovery Forum
    • Range Rover Forum
    • Military Forum
    • Evoque Forum

Calendars

There are no results to display.

Blogs

  • LR90's Blog
  • geoffbeaumont's Blog
  • My 1991 RRC 4.0 V8
  • Doublecab Happenings

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hi all, Just bought a set of used Ashcroft ATB's. Low mileage but probably used intensily: seller had a Disco Td5 on extreme off road tyres and upgraded to air lockers. The bearings sound a bit grainy and I found some dirt in the splines. Obviously it has seen a bit more than just oil, contrary to what the seller told me. Also found some cracks in what looks like a shim (photo attached). I presume that a dirty halfshaft has been installed - one can also see some rust coloured dirt in the beginning of the splines, in the out-of-focus area. So I think a good clean is in order. According to a post on the South African forum, the ATB's are quite easy to open and clean: Does anyone have to add something to that? Greetings, Joris
  2. Hi chaps, I'm hoping someone here can help me with an issue I'm having on my Puma I fitted an ATB in the rear of my Puma in October 2017, and recently started noticing a groaning noise that's becoming quite bad. My indie and I eventually traced it to the rear diff: at specific rpm/speed, there is a loud, low-frequency groaning noise + vibration emanating from the rear of the car. It almost feels as if the seats have built-in massage function, especially when I hit 80-100kmh. Has anyone else experienced this after fitting an Ashcroft, and if so, how did you fix this? thanks
×

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy