Jump to content
NeilF

Curious ignition

Recommended Posts

Posted (edited)

Last night, I turned the ignition off and the engine kept running, until I turned the headlights off??? It happened twice (I removed the key, the second time). The third time, I switched the lights off first, and then turned the key and the engine stopped normally. Is this odd behaviour?

Edited by NeilF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Off course it's odd but as long as you dont say what kind of Disco you have it'll be hard to make an ideea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diesel I assume? In which case either a small diesel leak past the stop solenoid or a residual voltage on the stop solenoid. I had a Defender with a 200Tdi do the same! There was also another thread last year on the same topic.

Cheers

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diesel can be a Td5 too which doesnt have a ''stop solenoid" and that symptom is caused by something else... so it's hard to say untill we dont know what year and engine is that vehicle

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Sorry, away for the weekend, its a disco2 2002, TD5.

I haven't tried it with the lights on since........

Edited by NeilF

Share this post


Link to post
Share on other sites

The first suspect is the interior fusebox which can develop various issues due to water ingress/internal corrosion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy