Jump to content

Recommended Posts

It's so white....

We have resolved this previously after an upgrade by tweaking the CSS a bit. At the moment it really burns the eyes.

Also top level nav items, font is way too small.

Header stripe behind site logo needs to be blue again, white leaves not enough contrast.

Default font seems to make things a bit unreadable, at least to me? e.g. :

698946420_Screenshot2020-08-19at07_22_02.jpg.85afb78621fbddcc5d3a6cbdd5939252.jpg

Also, left/right cursor keys intermittently don't work in the editor(!), uploads, thankfully, seem fine.

Link to post
Share on other sites

If you can override the CSS with these changes, it makes the whole place a lot more palatable: 

 

.ipsNavBar_primary > ul > li > a{
  font-size: 16px;
}
.ipsNavBar_secondary > li > a{
  font-size: 15px;
}
.ipsBreadcrumb {
  font-size:13px;
  color: rgba( var(--theme-text_light), 1 );
}
.ipsBreadcrumb [data-role="breadcrumbList"] > li:not(:first-child):last-child {
    opacity: 0.7;
}
:root {
    --theme-alternate_button_font: 251, 251, 251;
    --theme-area_background_reset: 251, 251, 251;
    --theme-button_bar: 251, 251, 251;
    --theme-header: 18, 101, 161;
    --theme-header_text: 251,251, 251;
    --theme-important_button_font: 251, 251, 251;
    --theme-main_nav_font: 251, 251, 251;
    --theme-main_nav_tab: 251, 251, 251;
    --theme-normal_button_font: 251, 251, 251;
    --theme-primary_button_font: 251,251,251;
    --theme-section_title: 251, 251, 251;
    --theme-very_light_button: 251, 251, 251;
    --theme-widget_title_bar: 251, 251, 251;
    --theme-area_background_light: 242, 245, 247;
    --theme-area_background: 232, 237, 242;
}

 

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

It is very, very pale / white.

Not to my liking - but who am I..

I understand the need for updates - and you guys work very hard to give us this forum - but why change the looks / feel...

Bon Courage !

Link to post
Share on other sites

Yes I agree, lots of white space and the text could therefore be larger. Also the mobile app still doesn't show location. Is this in one of our configuration settings because it would be nice? However I appreciate that upgrades are usually for the best. Thank you

Link to post
Share on other sites

Using an Android phone this now looks nicer although very white.

Chrome works but very white.

IE not working properly as there is no reply box under the thread

 

 

Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, L19MUD said:

IE not working properly as there is no reply box under the thread

Call me a progressive if you want, but no-one should be using IE11 any more these days. If you have Windows 10 then use Edge, or Chrome, or Brave, or Firefox, all are a squillion times better than IE11.

Plus it is at end of life support, essentially, see here from one of the MS bods: 

 

https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/the-perils-of-using-internet-explorer-as-your-default-browser/ba-p/331732

Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, L19MUD said:

 

IE not working properly as there is no reply box under the thread

 

 

As a professional software tester, I'd advise only using IE under duress and as the very last resort. So many better browsers.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, Chicken Drumstick said:

As a professional software tester, I'd advise only using IE under duress and as the very last resort. So many better browsers.

As a professional web developer, I concur!

Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, L19MUD said:

Tell that to the IT department of the global 9 billion dollar turnover company that I work for!!! 😀

An accounting/banking firm perchance?

Link to post
Share on other sites

This is what it would look like with above CSS fixes in place:

 

screencapture-forums-lr4x4-topic-108248-major-forum-software-upgrade-2020-08-19-11_12_08.thumb.png.4cc80bc596adf8ceded239ef47c3f8e4.png

 

*edited to show in PNG, as JPG compression completely killed the appearance*

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Also, when trying to upload 6MB PNG, it failed, despite max total size being 20MB, is there a limit for individual files as well?

Link to post
Share on other sites

The screenshot above is first-pass of course, but with a bit more tweakage other offensive things like the lurid blue buttons, tiny text and wonky margins could be addressed.

Could make the whole thing just a little more blue fairly easily too, just would need a little more testing.

 

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Bowie69 said:

It's so white....

We have resolved this previously after an upgrade by tweaking the CSS a bit. At the moment it really burns the eyes.

Also top level nav items, font is way too small.

Header stripe behind site logo needs to be blue again, white leaves not enough contrast.

Default font seems to make things a bit unreadable, at least to me? e.g. :

698946420_Screenshot2020-08-19at07_22_02.jpg.85afb78621fbddcc5d3a6cbdd5939252.jpg

Also, left/right cursor keys intermittently don't work in the editor(!), uploads, thankfully, seem fine.

Where's that font coming up Bowie? I can't see any fonts that are different to before?

Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, landroversforever said:

Where's that font coming up Bowie? I can't see any fonts that are different to before?

Clear your cache, it is everywhere, and frankly not very readable.

Sample font here: https://fonts.google.com/specimen/Inter?preview.text=Almost+before+we+knew+it,+we+had+left+the+ground.+LR4x4+&preview.text_type=custom

 

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Bowie69 said:

This is what it would look like with above CSS fixes in place:

 

 

*edited to show in PNG, as JPG compression completely killed the appearance*

Yeah, I popped your CSS into Stylus, and it looks much nicer now. Just the stupidly narrow new content screen left.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Yes, can't work out why there is a right hand column on some screens, and some not, and why when it is empty, is it still there?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Bowie69 said:

Yes, can't work out why there is a right hand column on some screens, and some not, and why when it is empty, is it still there?

Yeah. I had a look with the dev tools and couldn't get rid of it, very strange.

Just tried again, and looks like I can get it gone with the following:

#ipsLayout_mainArea {
    display: block;
}

#ipsLayout_sidebar {
    display: none;
}

Much better now.

Link to post
Share on other sites

Lovely, thank you, I have seen some pages where the RHC has some content in it, but none of it looked particularly helpful.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy