Jump to content

Recommended Posts

I'm working on a 94 Defender90 No spark I have changed the whole distributor, cap and rotor and new spark plugs and still no spark

I put a glass bowl tester and just an initial spark and when cranking no more spark. Please HELP...... 

Link to post
Share on other sites

Have you tried powering the coil directly with a 12V feed? 

Sparking once only can be the 12V wire going dead in the crank position on the ignition switch. Either switch is dead, you have a diesel switch, or a wiring fault.

One option at least :)

Link to post
Share on other sites

What Bowie said............

Assuming the vehicle was running normally before the fault, and earths have been checked.

Try a feed direct from the battery to positive side of ignition coil.

If this doesnt work it is probably the coil or the ignition module.

If it does work, there is either a bad connection somewhere, faulty ballast resistor/cable or ignition switch

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy