Jump to content

Bleeding TD


Pudock
 Share

Recommended Posts

My TD is running poorly at idle just now which I think is air in the fuel. It started doing this after I changed the oil and filters (inc fuel filter).

Throughout the rest of the rev range it runs and drives normally, just not at idle. It judders and sounds as if its about to stall and sometimes does.

I've tried bleeding it in the normal way at the filter, at the pump and also at the injector unions. I get fuel with no air bubbles from all but it still runs "lumpy"

Is there anything else I can try that I've missed?

Link to comment
Share on other sites

When you changed the fuel filter, did you remember to remove the old small O ring that sits in the top of the fuel filter ? I didn't realise I had one when I changed my fuel filter so ended up with a "spare O ring. :rolleyes: Consequently the new filter didn't seal properly.

Ivan

Link to comment
Share on other sites

i thought TDs self bled at the injectors anyway?

what engine speed is she idling at? maybe the idle was knocked etc when removing the fuel filter, try turning it up abit.

Bingo! It was the idle screw. It's now running as normal.

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy