Jump to content
muddy4x4xfar

discovery 200 reverse lamps

Recommended Posts

hey all my 1993 discovery 200 tdi reverse lamps have stopped working on both sides . iv checked the fuses all seem to be working fine . anybody any idea on what else it could be i wondered if it cold be the reverse switch on the gear box but how would i get to that .

sorry if i seem to be abit of a dummy.

any help would be very much apprieciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both not working at the same time would indicate a bad ground to me, but if it is the switch can you tell us what transmission you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both not working at the same time would indicate a bad ground to me, but if it is the switch can you tell us what transmission you have?

yes sorry should of mensioned that its a lt77 gear box

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is what you will be looking for ↓ on the LH side of the transmission. Follow the wires to see if there is a bad connection or break.

post-194-126247355392_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is what you will be looking for ↓ on the LH side of the transmission. Follow the wires to see if there is a bad connection or break.

Hi Todd....what manual or CD is that pic from?

Is it a social comment to wish you Happy New Year :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

G'day Todd, G'day Dave. Is that switch one of those that screws in? Could it have unscrewed a tad?

Share this post


Link to post
Share on other sites

G'day Todd, G'day Dave. Is that switch one of those that screws in? Could it have unscrewed a tad?

Hi F_F and a Happy New Year....Yes, the switch screws in. I have not seen one loosen up but it is a possibility, I know when you install a new switch, you have to "set it".

If you have a faulty one, try screwing it in a tad further.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello landi41 & F_F, Happy New Years ;)

That manual that I was looking through is "Elec. Troubleshooting Manual - LJBEMENR95 (1995)" that I had sitting around in the computer for some time. Yes the switch itself can be the culprit just as well as the wiring to the lights. :unsure: Too bad it wasn't the fuse, it would have been much easier to solve.

Todd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey all my 1993 discovery 200 tdi reverse lamps have stopped working on both sides . iv checked the fuses all seem to be working fine . anybody any idea on what else it could be i wondered if it cold be the reverse switch on the gear box but how would i get to that .

sorry if i seem to be abit of a dummy.

any help would be very much apprieciated.

You have checked the bulbs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is what you will be looking for ↓ on the LH side of the transmission. Follow the wires to see if there is a bad connection or break.

That is an R380 box, the OP has a LT77 box so the reverse light switch is on the top of the box, accessed easiest from under the centre console.

You will probably need a new switch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy