Jump to content

Help! Non Starting td5 90..


Recommended Posts

Hi,

Just got back after my 1999 TD5 90 'failed to proceed'.

Well it started.....moved 10 yards and then the glow plug/Engine lights started flashing and it stopped.

The ECU under the drivers seat is making a hell of noise when I try to start it ( like a wailing banshee) and the glow plug/engine lights are lit 'dimly'. The starter turns over, the lights come on the dash and the other electrics systems work. But it just won't fire.

UPDATE .......

I've been out and removed the ECU to clean the plugs/connector - they had a little oil on them from the loom (part in garage, must fit it) but nothing too much.

Still won't start after connecting it all up again. The noise is similiar to a 'screeching/clicking' sound. Also the part number on the unit is-

MSB101171

A0016

LD MAN4143

to the left of MSB101171 is something ended in '69' or '39'

This part number doesn't seem to tally with the correct ECU for a 1999 TD5 Defender either - see link below ......

ECU info

I'm now going to change the Injector Harness first thing to see if the issue is as per the article...

cheers.

Link to comment
Share on other sites

Hi,

Just got back after my 1999 TD5 90 'failed to proceed'.

Well it started.....moved 10 yards and then the glow plug/Engine lights started flashing and it stopped.

The ECU under the drivers seat is making a hell of noise when I try to start it ( like a wailing banshee) and the glow plug/engine lights are lit 'dimly'. The starter turns over, the lights come on the dash and the other electrics systems work. But it just won't fire.

UPDATE .......

I've been out and removed the ECU to clean the plugs/connector - they had a little oil on them from the loom (part in garage, must fit it) but nothing too much.

Still won't start after connecting it all up again. The noise is similiar to a 'screeching/clicking' sound. Also the part number on the unit is-

MSB101171

A0016

LD MAN4143

to the left of MSB101171 is something ended in '69' or '39'

This part number doesn't seem to tally with the correct ECU for a 1999 TD5 Defender either - see link below ......

ECU info

I'm now going to change the Injector Harness first thing to see if the issue is as per the article...

cheers.

Well it's fixed.

Along with a fresh MOT today.

Happy Days :-)

Cheers

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy