Jump to content

2004 discovery TD5 won't start smoothly


kaijun
 Share

Recommended Posts

Yesterday, my landy whined but not started at warm state, I tried twice and it still failed, later I turned off radio and weather control, got it start. I changed battery this January and injector harness one week ago. This morning worked fine with radio and weather control off. I feel it didn't start quickly as before. Maybe this is symptom for a potential problem to appear in near future. Any ideas of how to diagnose it by DIY?

Link to comment
Share on other sites

When you say "whined", do you mean the starter-motor turned but didn't engage with the engine, or were you getting a whining noise from the electric fuel-pump in the fuel-tank?

If the first, that could hint at a high resistance in the wiring (I'd check the engine-to-chassis and battery-to-chassis earth connections first) preventing the starter-motor/solenoid getting full voltage.

A whining fuel-pump suggests you have injector copper-washer problems.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy