Jump to content

Lift Off Weave


stuck
 Share

Recommended Posts

Hi all,

When I bought my 110 (2000 TD5) it suffered from horrible handling and a serious weave if you backed off the throttle or braked hard at anything above 50 MPH.

Since then I've changed the suspension to Gwyn's challenge kit with OME springs / dampers all round and also fitted a X-Eng De-Flex ARB (probably wasn't necessary but hey ho)

Handling on and off road is massively improved (yes it was worth the cash) but I still get a bit of a shimmy when braking or backing off after being flat out on a motorway, even though they look ok would I be correct in assuming that Radius Arm Bushes are the likely issue? (Radius arms are standard as they aren't in Gwyn's kit)

If radius arm bushes are suspected am I better sticking with original as I have trashed Polybush ones in the past (yes they were greased before fitting)

Thanks,

Mick.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy