Jump to content

Is my Transfer box working correctly ?


garyjrode
 Share

Recommended Posts

Good morning all.

I have a D2 4.0 ES X-reg, lately it seem the front wheels tend to spin on fast pull away or slippery surfaces, I tried to test it in a muddy patch and the front wheels do seem to be turning quicker than the rear wheels yet there is drive to all 4 tyres and the T/C kicks in, could there be a problem with the split in the drive from the transfer box, how do I check for correct operation of the t-box.

Any advice would be appreciated.

Thanks Gary

Link to comment
Share on other sites

That is fairly normal (front wheels spin first) if you have drive to all 4 once the ETC kicks in then there is no problem. Could be the tyres a little past it and also rubber naturally hardens and has less grip at low temps so your recent weather over there won't help.

Link to comment
Share on other sites

I am going for tyres also, for winter you either need 'all weather' or so called winter tyres both have a special rubber compound have look at your tyre side walls for m+s and a snow flake symbol, my standard fittment Goodyears have them.

post-5809-006406900 1292220896_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy