Jump to content
Sign in to follow this  
neilc

Changed uj joint , no needles at all !

Recommended Posts

Ive got a bad vibration which I'm assuming is a the rear prop , I've taken it off , replaced ujs and I'll put it back in later , when I removed one of the cups there was no sign of any needles , not even the shattered remains , not even black dust ,  they were there when I installed them ! Have they just  broken down ? Where would the fragments go ?weird because 2 of the ends were perfect but the opposite end to this one had a few broken needles .

 

Thanks .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Were they all greasy when you took it apart ?

What brand was it ? Was the oil seal ring still there on all four pins?

cheers

Steve b

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weirdly yeah ,they were all greased and seals still on , 

the only thing I can think is that they were ground down so bad that they disintegrated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

That’s exactly what happened.  They’ll have been broken up and spat out, and once it started, it’d have progressed quickly.  The root cause would be good to know.  Blue box, unbalanced shaft, wrong grease or inclined diff pinion axis would all be likely causes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy