Jump to content

MOT question


Recommended Posts

Hi all

Can anyone tell me if the Hi-Beam indication light on the dash does not come on is an MOT failure?

Currently the indicator lamp ( Blue) comes on if you use the main stalk to flash hi-beam. However it does not come on if you select constant high beam! :blink:

Any ideas as to what would be cause of this problem? I'm assuming as the lamp lights on flashing then it would be same lamp for constant hi=beam.

Rgds

Kev

Link to comment
Share on other sites

There maybe a problem with contacts forward. You will need to test by removing the shroud and check the contacts there. Otherwise have chat with MOT centre before if this would be classed as a failure as some can be generous or other can be a piggy.

Cheers John

When you say contacts forward what are you actually reffering to ( is this behind console? ) Total newb here mate!! :blink:

Rgds

Kev

Link to comment
Share on other sites

Sorry to thread hijack - but . . .

Is there any way of getting that MOT manual into a document of some sort that can be used offline?

I dont have internet in the workshop - which is where the manual would be most useful!!

Link to comment
Share on other sites

Cheers John

When you say contacts forward what are you actually reffering to ( is this behind console? ) Total newb here mate!! :blink:

Rgds

Kev

Your plastic cover around the steering column. You should be able to remove the top piece from the screws below. Look at the switch for main beam while switched off. Then move the light stalk forward and fully back. Have a look at the wiring on the fully forward to see if loose or damaged. It may need soldering. If still sound you can test to see if any electrics by a tester route or two wire attached to a spare car bulb. You will need to turn on the electrics for all light to work to test.

These two diagrams will help in locating most electrical problem wiring. Hope this helps ;)

post-8867-0-77649400-1298422902_thumb.gif

post-8867-0-96413800-1298422924_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

Your plastic cover around the steering column. You should be able to remove the top piece from the screws below. Look at the switch for main beam while switched off. Then move the light stalk forward and fully back. Have a look at the wiring on the fully forward to see if loose or damaged. It may need soldering. If still sound you can test to see if any electrics by a tester route or two wire attached to a spare car bulb. You will need to turn on the electrics for all light to work to test.

These two diagrams will help in locating most electrical problem wiring. Hope this helps ;)

Thanks John, much appreciated.

Rgds

Kev

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure you get the best experience. By using our website you agree to our Cookie Policy